Je pro Vás spojení bramborového salátu a majonézy samozřejmostí? Vyzkoušejte tento recept s bodlákovým olejem.
Rozpis pro přílohu pro 4-5 osob:
- 0,5 kg brambor vyššího varného typu (např. odrůda Rosara)
- 1 balení míchané sterilizované zeleniny
- 1 středně velká cibule
- 1 větší mrkev
- 1/2 petržele
- 1/2 menšího celeru
- 1 až 2 vejce
- sůl, pepř
- 1 dcl bodlákového oleje
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme, nejlépe den předem. Do velké mísy nastrouháme syrovou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a promícháme se sterilizovanou zeleninou a na drobno nakrájenou syrovou cibulí. Do směsy přidáme nakrájené brambory a vařená vejce. Dle chuti osolíme a opepříme. Místo majonézy pak přidáme za studena lisovaný bodlákový olej, který salátu dodá jemnou pikantní chuť.
Náš tip: Pokud je salát určen k rychlé spotřebě, lze bodlákový olej nahradit olejem lněným.
Dobrou chuť!