Podzimní variace na klasický italský dezert.
Na 2 - 3 porce budeme potřebovat:
- 200 ml šlehačky
- 50 ml mléka
- 2 lžíce moučkového cukru (nebo 2 lžíce medu)
- 1 ks skořice
- 1 čajová lžička práškové želatiny
- 10 ml rumu
- 20 ml dýňového oleje
Na ozdobení: čerstvé maliny rozehřáté s troškou rumu, mandlové plátky opražené na sucho, lístek meduňky
Postup
Do malé mističky dáme 1 polévkovou lžíci vody a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme 5 minut stát, aby nabobtnala. Smetanu a mléko nalijeme do rendlíku, přidáme cukr a kousek skořice a zahříváme na středním plameni. Vzniklou směs občas promícháme a přivedeme k varu. Následně přidáme želatinu a minutu povaříme, aby se rozpustila. Vyndáme skořici a přidáme rum, dýňový olej a med (pokud jste již nedali práškový cukr). Vše promícháme, nalejeme do skleniček a dáme do chladničky.
Zhruba po 3-4 hodinách panna cotta ztuhne a můžeme podávat.
Před servírováním zdobíme rozehřátými malinami s rumem a sypeme mandlemi. Můžeme dozdobit meduňkou.
Dobrou chuť.