Dýňovo-květáková polévka

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
- 500 g dýně hokkaido, nakrájené na plátky
- 1/4 květáku, rozebraného na menší růžičky
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule, nakrájená na klínky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 hrnky vývaru (nebo vody, ale doporučuji použít vývar, polévka bude chutnější)
- 1/2 hrnku kokosového mléka
- sůl, pepř

Postup

Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Plech si vyložte pečícím papírem. Dejte na něj připravenou zeleninu, zakápněte olivovým olejem, přidejte tymián, osolte, opepřete a dejte péct. Pečte cca 30-40 minut, občas promíchejte.

Potom jednoduše rozmixujte s vývarem a kokosovým mlékem. Konzistenci dolaďte podle potřeby, dochuťte a podávejte s dýňovým olejem a lehce solenými a praženými dýňovými semínky.

Recept by Tereza Havlínová

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz