Co budeme potřebovat? (na 2 porce)
- salát polníček
- rukola
- 1/2 malé dýně Hokkaidó
- 2 papriky
- 2 brambory
- hrst vlašských ořechů
- 5 lžic za studena lisovaného oleje z vlašských ořechů
- 1/2 citrónu
- 1 lžíce strouhaného parmezánu
- sůl
Jak na to?
Na tenké měsíčky nakrájenou dýni, čtvrtky brambor se slupkou a silnější plátky paprik dáme na vymazaný plech a posypeme hrubozrnnou solí. Dáme péct na přibližně 15 minut při 180°. Mezitím si připravíme zálivku z 5 polévkových lžic za studena lisovaného oleje z vlašských ořechů, 2 lžic citronové šťávy, 1 lžíce strouhaného parmezánu, 1 lžíce na jemno nasekaných vlašských ořechů a špetky soli. Vše následně promícháme s polníčkem, rukolou a půlkami vlašských ořechů.
Dobrou chuť!