Představte si vůni restovaných žampionů, jemně křupavé slunečnicové semínko a šťavnatý špenát zabalený do nadýchané omelety. Všechno spojeno kapkou kvalitního oleje a hrstí bylinek. Omeleta se špenátem, žampiony a slunečnicovými semínky za 20 minut.
Budete potřebovat
- 2 lžíce slunečnicového oleje BIO HIGH OLEIC
- 100 g špenátových listů
- 100 g žampionů
- 4 vejce
- sůl, pepř podle chuti
- 2 lžíce pražených slunečnicových semínek
- bylinky
Postup
1) Na pánvi rozehřejte 1 lžíci slunečnicového oleje. Přidejte očištěné a nakrájené žampiony a restujte je, dokud nezměknou.
2) Přidejte čerstvý špenát a restujte dokud nezvadne. Osolte a opepřete podle chuti. Směs přendejte mimo na talíř a odložte stranou.
3) V misce rozšlehejte vejce se špetkou soli, pepře a troškou mléka.
4) Na pánvi rozehřejte druhou lžíci slunečnicového oleje. Nalijte rozšlehaná vejce a nechte je mírně ztuhnout.
5) Na jednu polovinu omelety rozložte směs špenátu a žampionů a posypte slunečnicovými semínky.
6) Omeletu přehněte a nechte ještě chvíli prohřát, aby byla uvnitř dobře propečená.
7) Na závěr posypejte bylinkami a pokapejte ještě slunečnicovým olejem.
Nejlépe chutná s čerstvým pečivem.