Co budeme potřebovat na 2 porce?
250 g těstovin (nejlépe se hodí špagety nebo linguine)
2-3 polévkové lžíce dýňového pesta
olivový olej
cherry rajčata
olivy
rukolu
parmezán
Jak na to?
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu tak, aby byly "Al dente". Slejeme vodu a ještě v hrnci promícháme těstoviny s dýňovým pestem. Na talíři pak přidáme rukolu, olivy a na poloviny rozkrojené cherry rajčátka. Polejeme olivovým olejem a posypeme strouhaným nebo na hoblinky nakrájeným parmezánem.
Dobrou chuť!
Tip: Naše pesto je 100% dýňové a má poměrně hustou konzistenci. Před konzumací je třeba na cca půl hodiny vytáhnout z ledničky. Pro účely použití do těstovin navíc doporučujeme rozředit pesto olivovým, slunečnicovým či jakýmkoliv jiným olejem lisovaným za studena.