Dýňový olej
Související produkty
Detailní popis produktu
Dýňový olej lisovaný za studena má typickou výrazně zelenou barvu. Jeho kolébkou je Rakouská spolková země Štýrsko, kde rodinné lisovny používají tradiční postupy výroby dýňového oleje vedoucí k nezaměnitelné výrazné chuti. Štýrský tradiční postup lisování je postup, při kterém se rozemletá dýňová semínka pomalu, šetrně a při stálém míchání zahřejí a následně jsou lisována mechanickým postupem za studena. Účinky dýňového oleje na zdraví jsou nepopiratelné, tykvová jádra se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (přes 70%) a důležitých vitamínů, především A, B, D a E. Dýňový olej je také vhodné užívat v těhotenství a má blahodárný vliv na akné.
Baleno do skla. 5l platový kanystr.
Dýňový olej použití
Dýňový olej je velmi vhodný pro přípravu salátů z hlávkového a čínského zelí, fazolí, okurek, rajčat, ředkviček a jiné zeleniny. Svou chutí, stravitelností a vysokou biologickou hodnotou dodává těmto salátům jedinečnou chuť. Velmi oblíben je také pro přípravu masa a uzenin v nálevu octa a oleje, nebo k dochucování polévek. Své uplatnění dýňový olej nalezne i v pomazánkách. Dýňový olej lze užívat i samostatně, doporučené dávkování jsou dvě lžíce denně. Pro další inspiraci navštivte náš instagram nebo blog.
Trvanlivost a skladování
Dle data na obalu (1 rok po vylisování). Po otevření uchovávejte v chladu.
Orientační přehled obsahu nasycených a nenasycených mastných kyselin
Původ
Lisováno na zakázku v Rakousku ze semínek pocházejících z ČR a Rakouska.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.